Uzlíky v asijském stylu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100 g kuřecího masa (pečené nebo vařené)
1 malá mrkev
kousek bílé ředkve nebo plátek celeru
6 koleček bílé části pórku
1 malé vejce
1 čtvereček vlasových rýžových nudlí
1stroužek česneku
plátek čerstvého zázvoru
1 jarní cibulka
3 stonky koriandru
1 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
špetka chilli - nemusí být
rýžový papír
Na pikantní omáčku:
2 lžíce Hoisin omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce švestkové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce nebo dle chuti limetkové šťávy
1/2 lžíce švestkového vína

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (měla jsem kousek 120 g pečeného) nakrájíme na drobné kostičky. Nudle zalijeme vodou a necháme stát stranou. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky nožem nebo julienne škrabkou, dáme do misky. Kolečka pórku a nať cibulky drobně nakrájíme, česnek, stonky koriandru a zázvor nasekáme nadrobno.

  2. Vše v misce promícháme, přidáme změklé nudličky 2-3x překrojené na menší, vejce, obě omáčky a lístky koriandru. Vše promícháme a takto připravenou náplň dáváme na rýžové papíry, které postupně namáčíme do teplé vody v hlubokém talíři. Vždy namočíme dva kusy (malé kulaté) rýžového papíru, když změknou. vyndáme je, dáme doprostřed 1 lžíci náplně, okraje zvedneme a uprostřed svážeme na mašličku kuchyňským provázkem. Náplň vystačí na 9-10 uzlíků, když jsou hotové, můžeme je smažit v oleji nebo upéct v troubě.

  3. Zatím smícháme uvedené suroviny na omáčku v menší misce. Z hotových uzlíků sundáme provázek (rozvázat mašličku) a nahradíme kouskem pažitky nebo necháme volně, už se neotevřou. Podáváme ihned s pikantní omáčkou nebo jen s kvalitní sojovou omáčkou např. Tamari (nebo bez omáčky v českém stylu s bramborovou kaší a salátem.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!