Krůtí medailonky s brusinkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g krůtích prsou
150 g řeckého bílého jogurtu
3 lžičky brusinkové marmelády
marináda:
2 lžíce oleje
pár kapek citronové šťávy
lžička medu
lžička červená mleté papriky
sůl
špetka chilli
hrubé drcený barevný pepř
1 lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.

  2. Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.

  3. Na rozpálené pánvi s kapkou oleje opékáme maso z každé strany 4-5 minut, podle velikosti masa.

  4. Hotové maso vytáhneme a uchováme v teple.

  5. Na pánev s výpekem dáme máslo. Jogurt smícháme s brusinkami a přidáme na pánev. Necháme povařit do zhoustnutí. Dochutíme a na talíři maso přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!