Krůtí medailonky s brusinkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g krůtích prsou
- 150 g řeckého bílého jogurtu
- 3 lžičky brusinkové marmelády
- marináda:
- 2 lžíce oleje
- pár kapek citronové šťávy
- lžička medu
- lžička červená mleté papriky
- sůl
- špetka chilli
- hrubé drcený barevný pepř
- 1 lžička másla
Postup Krůtí medailonky s brusinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.
Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.
Na rozpálené pánvi s kapkou oleje opékáme maso z každé strany 4-5 minut, podle velikosti masa.
Hotové maso vytáhneme a uchováme v teple.
Na pánev s výpekem dáme máslo. Jogurt smícháme s brusinkami a přidáme na pánev. Necháme povařit do zhoustnutí. Dochutíme a na talíři maso přelijeme omáčkou.