Česnekovo - tymiánové uzlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 kl soli
1 kl sušeného česneku
1kl tymiánu (měla jsem sušený)
1 kostka droždí
1 kl cukru
250 ml teplé vody
3 pl oleje
Na potření:
1 rozšlehané vejce
1 kl tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. V mise si smícháme mouky, sůl, koření, uprostřed mísy uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Necháme 5 minut vzkypět, přidáme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu.

  2. Vykynuté těsto si rozdělíme na 20 kousků. Z každého kousku vyválíme váleček, na kterém uděláme klasický uzel. Uzlíky dáváme na plech s pečícím papírem, přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 10 -15 minut kynout.

  3. Uzlíky potřeme směsí vejce a tymiánu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°asi 15 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!