Zelňačka s domácím kysaným zelím
Recepty, PolévkySuroviny
- Domácí kysané zelí
- Klobása
- 4 brambory
- Masox
- Pepř
- Nové koření
- Bobkový list
- Červená paprika
- Chilli
- Zákys 100 ml
- Smetana 250 ml
- Mouka
- Cibule
- Olej
Postup Zelňačka s domácím kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Na oleji si osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku, chilli, pepř a pak poprášíme moukou. Tím máme hotovou zásmažku.
Zásmažku přidáme k vařícímu se zelí, přidáme masox. Vaříme 15 minut a poté přilijeme smetanu a zakysanou smetanu a vaříme ještě asi 5 minut.