Krůtí prsa na kari s meruňkou (broskví)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Krůtí prsa (nebo kuřecí)
1 větší cibule
2 PL kari
2 PL majoránky
2 stroužky česneku (nebo 2 PL sušeného česneku)
sůl
pepř (podle chuti)
olivový olej
tvrdý sýr
konzervované meruňky (nebo broskve)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, najemno nakrájíme cibuly, a smícháme všechny výše uvedené přísady. Pokapeme olivovým olejem. Přidáme vodu z meruňěk (broskví) a pořádně vše znovu promícháme.

  2. Necháme chviličku uležet a mezitím si můžeme oškrábat a dát vařit brambory (k tomuto jídlu mi nejvíce chutná bramborová kaše, samozřejmě můžete podávat s rýží, nebo s těstovinama - dle chuti).

  3. Připravenou směs dáme na předehřátou pánev.

  4. Pečeme 10-15 minut zprudka, kdyby náhodou docházela šťáva, připalovalo se nám to, není problém podlít obyčejnou vodou. Potom oheň zmírníme a dopékáme maso zlehka dokud není měkké. Až je maso hotové dáme si jej na talíř (podle toho kolik kdo sní), poklademe meruňkama na který položíme plátek sýru. Tuto konečnou fázi zapékání dělám já osobně v mikrovlnce, již na talíři. Ale můžete zapékat samozřejmě rovnou na pánvi. Už stačí jen kaše a můžeme jíst. Přeji dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!