Piškotové – jahodové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 140 g cukru moučka
- 100 g polohrubé mouky
- na špičku nože prášku do pečiva
- Krém:
- 1/2 litru mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 200 g másla
- cukr moučka
- 2 lžíce rumu
- jahody
- strouhaná čokoláda
- lístky máty
Postup Piškotové – jahodové řezy
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a žloutky (rozmíchané vidličkou). Nakonec pomalu vmícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného malého pekáčku a upečeme. Když je špejle po zapíchnutí do těsta suchá je piškot upečený.
Na krém si uvaříme klasický pudink, který necháme vychladit. Ve šlehači vyšleháme změklé máslo, do kterého pomalu přidáváme vychladlý pudink, dle chuti přisladíme a ochutíme rumem.
Piškot rozkrojíme na 2 části. Každou placku pokapeme rumem, potřeme připraveným vyšlehaným krémem. Naskládáme čerstvé jahody, přiklopíme druhou polovinou piškotu. Vrchní díl potřeme také krémem, ozdobíme čtvrtkami jahod a strouhanou čokoládou. Rozkrájíme na dílky a můžeme podávat... Můžu říct, že jsou výborné....