Vinná klobása (domácí)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g libového vepřového masa (vyřezala jsem si z plecka)
- 200 g sádla
- 2 rohlíky
- 100 ml mléka
- 150 ml suchého bílého vína
- sůl
- bílý pepř
- troška mletého nového koření
- 3/4 muškátového oříšku (nastrouhaného)
- citrónová kůra (dala jsem sušenou)
- špetka muškátového květu (nemusí být, dle chuti)
Postup Vinná klobása (domácí)
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát.
Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti.
Vzniklou masu můžeme naplnit do střev, ale výborné jsou z ní i řízečky, obalené ve strouhance a usmažené.
Zbytek klobásy uschováme v mrazáku, můžeme použít kdykoliv později - třeba i jako náplň do žampionů nebo řízků s kapsou.