Vinná klobása (domácí)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g libového vepřového masa (vyřezala jsem si z plecka)
200 g sádla
2 rohlíky
100 ml mléka
150 ml suchého bílého vína
sůl
bílý pepř
troška mletého nového koření
3/4 muškátového oříšku (nastrouhaného)
citrónová kůra (dala jsem sušenou)
špetka muškátového květu (nemusí být, dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát.

  2. Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti.

  3. Vzniklou masu můžeme naplnit do střev, ale výborné jsou z ní i řízečky, obalené ve strouhance a usmažené.

  4. Zbytek klobásy uschováme v mrazáku, můžeme použít kdykoliv později - třeba i jako náplň do žampionů nebo řízků s kapsou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!