Česnekovaný řízek a gratinované brambory s Parmesanem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety nebo řízky
- 1 hlava česneku
- 1 vejce
- mouka
- strouhanka
- olej
- 800 g brambor
- 1 šlehačka
- trochu česneku
- pepř
- sůl
- olivový olej
- 150 g Parmazánu
Postup Česnekovaný řízek a gratinované brambory s Parmesanem
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme osolíme a potřeme česnekem po obou stranách, přikryjema potr.folii a necháme nejlépe přes noc v lednici. Vajíčko našleháme, trochu osolíme a kotletky normálně obalíme v treojobalu a smažíme.
Brambory dobře umyjeme a i se šlupkou nakrájíme na tenčí plátky.
Dobře vymazaný a moukou vysypaný pekáček naplníme hezky plátkama brambor, lehce zakápneme olivovým olejem a osolíme, opepříme a přidáme trochu česneku.
Dáme do trouby a asi 15 minut pečeme pod poklopem, pak poklop odenbereme, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou a necháme péct až jsou brambory měkké, na posledních 5 minut dáme pečení shora s grilem, aby se udělala kůrčička.