Česnekovaný řízek a gratinované brambory s Parmesanem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety nebo řízky
1 hlava česneku
1 vejce
mouka
strouhanka
olej
800 g brambor
1 šlehačka
trochu česneku
pepř
sůl
olivový olej
150 g Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme osolíme a potřeme česnekem po obou stranách, přikryjema potr.folii a necháme nejlépe přes noc v lednici. Vajíčko našleháme, trochu osolíme a kotletky normálně obalíme v treojobalu a smažíme.

  2. Brambory dobře umyjeme a i se šlupkou nakrájíme na tenčí plátky.

  3. Dobře vymazaný a moukou vysypaný pekáček naplníme hezky plátkama brambor, lehce zakápneme olivovým olejem a osolíme, opepříme a přidáme trochu česneku.

  4. Dáme do trouby a asi 15 minut pečeme pod poklopem, pak poklop odenbereme, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou a necháme péct až jsou brambory měkké, na posledních 5 minut dáme pečení shora s grilem, aby se udělala kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!