Pečená hlíva s celerovou kaší
Recepty, HoubySuroviny
- Na pečenou hlívu:
- 350 g hlívy ústřičné
- 2 palice česneku
- 1 šalotka
- libeček, petrželka
- hrubá mořská sůl
- celý kmín
- špetka červené papriky
- olivový olej
- Suroviny na kaši z celeru:
- 400 g brambor
- 300 g celeru
- 150 ml horkého mléka
- 1 PL másla
- sůl, pepř
Postup Pečená hlíva s celerovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na cca 200 stupňů. Hlívu očistíme. Když máme větší hlavičky hlívy, natrháme je na větší kousky.
Hlívu poklademe na plech s pečícím papírem, potřený olivovým olejem. Přihodíme neloupané stroužky česneku, šalotku, pokrájenou na čtvrtky, natrhané omyté bylinky a špetičku červené sypké papriky.
Osolíme hrubou mořsku solí, okmínujeme a opepříme. Nakonec hlívu malinko zakápneme olivovým olejem. Plech s hlívou dáme péci do rozehřáté trouby. Pečeme dokřupava.
Mezitím uvaříme v osolené vodě oloupané brambory s oloupaným celerem. Přidáme máslo, přilijeme horké mléko, osolíme, opepříme a rozšťoucháme na jemnou kaši.