Hovězí steak s omáčkou z Nivy a libečku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 hovězí steaky po cca 150-200 g
100 g Nivy
150 ml smetany
svazek libečku
2 tenké plátky másla na maso
kousek másla do omáčky
olej (měla jsem s chilli)
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme olejem, opepříme a dáme na hodinku v pokojové teplotě uležet. Poté rozpálíme pánev, nejlépe litinovou nebo se silným dnem a maso na sucho začneme opékat.

  2. Podle propečenosti z každé strany 4-5 minut. Otáčíme jen jednou. Opečené maso dáme do připraveného alobalu, osolíme a nahoru položíme pláteček másla. Zabalíme a necháme odpočinout.

  3. Mezitím na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme nasekaný libeček, asi 3 lžíce vody nebo vývaru. Po chvíli přilijeme smetanu, nastrouhaný nebo rozdrobený sýr a svaříme do požadované hustoty.

  4. Omáčku dochutíme, na talíř připravíme odpočaté maso a přelijeme omáčkou. Podáváme se zeleninou nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!