Hovězí steak s omáčkou z Nivy a libečku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 hovězí steaky po cca 150-200 g
- 100 g Nivy
- 150 ml smetany
- svazek libečku
- 2 tenké plátky másla na maso
- kousek másla do omáčky
- olej (měla jsem s chilli)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Hovězí steak s omáčkou z Nivy a libečku
Postup přípravy receptu
-
Maso potřeme olejem, opepříme a dáme na hodinku v pokojové teplotě uležet. Poté rozpálíme pánev, nejlépe litinovou nebo se silným dnem a maso na sucho začneme opékat.
Podle propečenosti z každé strany 4-5 minut. Otáčíme jen jednou. Opečené maso dáme do připraveného alobalu, osolíme a nahoru položíme pláteček másla. Zabalíme a necháme odpočinout.
Mezitím na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme nasekaný libeček, asi 3 lžíce vody nebo vývaru. Po chvíli přilijeme smetanu, nastrouhaný nebo rozdrobený sýr a svaříme do požadované hustoty.
Omáčku dochutíme, na talíř připravíme odpočaté maso a přelijeme omáčkou. Podáváme se zeleninou nebo hranolky.