Kuřecí prsa v rajčatovo-česnekové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 větší kuřecí prsa - rozpůlené na tenčí plátky
2 lžičky koření Pečené kuře
1 lžička bazalky
3 lžičky práškového česneku
6 lžic kečupu - použila jsem Heinz ostrý
2-3 lžíce slunečnicového oleje
špetka soli
cca 200 ml smetany na vaření
petrželka na dochucení na talíři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme kečup, koření, (kromě petrželky), 1 lžíci oleje a vytvoříme marinádu.

  2. Maso pečlivě obalíme v marinádě a necháme alespoň hodinu odležet.

  3. Poté na zbytku oleje osmažíme maso z obou stran, vyjmeme z pánve, do pánve přidáme marinádu a za stálého míchání přilijeme smetanu.

  4. Na talíři můžeme maso přelít vytvořenou omáčkou nebo nechat bokem k namáčení. Nakonec mírně posypeme maso a přílohu petrželkou. Podávala jsem s hranolky a červenou cibulkou jako oblohu a kapustičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!