Lehké zákysové řezy se šmakounem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g šmakouna meruňka
220 g špaldové mouky
280 g mouky pšeničné celozrnné
15 g holandského kakaa (v suchém stavu)
120 g hnědého třtinového cukru
700 ml plnotučného acidofilního mléka
100 ml řepkového oleje
perníkové koření dle chuti
1,5 lžičky jedlé sody (nebo bezfosfátového prášku do pečiva)
případně voda dle potřeby na doředění těsta
povidla a ořechy na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme všechny suché suroviny.

  2. Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme ve vyhřátě troubě na 175 st. cca 25 minut. Vychladlé můžeme po upečení rozkrojit a naplnit povidly, potřít povidly i navrchu a ozdobit vlašskými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!