Lehké zákysové řezy se šmakounem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g šmakouna meruňka
- 220 g špaldové mouky
- 280 g mouky pšeničné celozrnné
- 15 g holandského kakaa (v suchém stavu)
- 120 g hnědého třtinového cukru
- 700 ml plnotučného acidofilního mléka
- 100 ml řepkového oleje
- perníkové koření dle chuti
- 1,5 lžičky jedlé sody (nebo bezfosfátového prášku do pečiva)
- případně voda dle potřeby na doředění těsta
- povidla a ořechy na dozdobení
Postup Lehké zákysové řezy se šmakounem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme všechny suché suroviny.
Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřátě troubě na 175 st. cca 25 minut. Vychladlé můžeme po upečení rozkrojit a naplnit povidly, potřít povidly i navrchu a ozdobit vlašskými ořechy.