Pstruh duhový s teplým fenyklovým salátem
Recepty, RybySuroviny
- 250 g filetů ze pstruha duhového (lze použít i tresku, lososa...)
- sůl
- pepř mletý
- zázvor mletý nebo šťáva z čerstvě nastrouhaného zázvoru
- máslo s troškou oleje
- cca 120 g čerstvého fenyklu
- půl lžičky jemně nasekaného zázvoru
- sojová nebo rybí omáčka, případně sůl a pepř
- 2 lžíce bílého vína
Postup Pstruh duhový s teplým fenyklovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě nastrouhaného zázvoru. Já použil pstruha duhového s kůží, kdy stranu s kůží jsem smažil jako první.
Smažené filety odložíme na nahřátý talíř a do máslového výpeku nasypeme na nudličky pokrájený fenykl s jemně nasekaným zázvorem a smažíme dosklovata, na skus. Poté přidáme 2 lžíce bílého vína, maličko sojové nebo rybí omáčky, promícháme, případně opepříme či dosolíme a můžeme podávat.
Filety podáváme s bramborovou přílohou a teplým fenyklovým salátem.