Lahodný linecký ovocný koláč s krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- Krém:
- ½ l mléka
- 120 g cukru
- 75 g vanilkového pudinkového prášku
- 400 ml 36 % šlehačky
- Želatina:
- 1 želé čiré v prášku Dr.Oetker
- Ovoce:
- Může být různé……
- já měla jahody, maliny, nektarinky a hrozny
Postup Lahodný linecký ovocný koláč s krémem
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, změklého másla při pokojové teplotě a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho aspon dvacet minut v lednici odležet.
Mezitím si uvaříme hustý pudink a mícháme až do vychladnutí, přidáme ušlehanou šlehačku a opět mícháme až máme hladký krém.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme 5 mm silný plát, který přeneseme do koláčové formy (není třeba vymazávat) a pečeme při 160 °C asi 20 minut (záleží na troubě).
Na vychladlý koláč dáme krém a necháme zatuhnout (nejlépe přes noc). Potom už jen vyskládáme ovoce a uvaříme želé, podle návodu na sáčku. Přelijeme ovoce a opět necháme ztuhnout…..