Lahodný linecký ovocný koláč s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
Krém:
½ l mléka
120 g cukru
75 g vanilkového pudinkového prášku
400 ml 36 % šlehačky
Želatina:
1 želé čiré v prášku Dr.Oetker
Ovoce:
Může být různé……
já měla jahody, maliny, nektarinky a hrozny

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, změklého másla při pokojové teplotě a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho aspon dvacet minut v lednici odležet.

  2. Mezitím si uvaříme hustý pudink a mícháme až do vychladnutí, přidáme ušlehanou šlehačku a opět mícháme až máme hladký krém.

  3. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme 5 mm silný plát, který přeneseme do koláčové formy (není třeba vymazávat) a pečeme při 160 °C asi 20 minut (záleží na troubě).

  4. Na vychladlý koláč dáme krém a necháme zatuhnout (nejlépe přes noc). Potom už jen vyskládáme ovoce a uvaříme želé, podle návodu na sáčku. Přelijeme ovoce a opět necháme ztuhnout…..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!