Jahodovo - smetanový dort
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 4 vajíčka
- 160 g cukru
- 160 g polohrubé mouky
- vanilkový cukr
- vlažná voda
- Krém:
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- 2 lžice moučkového cukru
- 1 vanička tvarohu
- 200 g jahod
- Želé:
- 1 balíček červené želatiny
- 100 g jahod
Postup Jahodovo - smetanový dort
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšhleháme vejce s vodou a cukrem do pěny. Poté přidáme mouku a nakonec jemně zamícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do kulaté dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby pečeme při 180°C do upečení.
Hotový a vychladlí korpus podél dlouhým nožem rozřízneme na dva pláty.
Na spodná plát naneseme polovinu krému a překlopíme druhým plátem. Vrch dortu rozetřeme (můžeme i boky dortu) zbytkem náplně a dáme do lednice na chvíli ztuhnout. Nakonec na vrch dortu poklademe plátky jahod a polejeme želatinou a opět necháme ztuhnout.
Krém: v míse vyšlehané smetanou společně se stužovačem dotuha. Poté přidáme moučkový cukr a rozmačkané jahody.
Želé: želé připravíme podle návodu na obalu.