Jahodovo - smetanový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vajíčka
160 g cukru
160 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
vlažná voda
Krém:
2 smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
2 lžice moučkového cukru
1 vanička tvarohu
200 g jahod
Želé:
1 balíček červené želatiny
100 g jahod

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšhleháme vejce s vodou a cukrem do pěny. Poté přidáme mouku a nakonec jemně zamícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do kulaté dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby pečeme při 180°C do upečení.

  2. Hotový a vychladlí korpus podél dlouhým nožem rozřízneme na dva pláty.

  3. Na spodná plát naneseme polovinu krému a překlopíme druhým plátem. Vrch dortu rozetřeme (můžeme i boky dortu) zbytkem náplně a dáme do lednice na chvíli ztuhnout. Nakonec na vrch dortu poklademe plátky jahod a polejeme želatinou a opět necháme ztuhnout.

  4. Krém: v míse vyšlehané smetanou společně se stužovačem dotuha. Poté přidáme moučkový cukr a rozmačkané jahody.

  5. Želé: želé připravíme podle návodu na obalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!