Kuřecí játra s mrkví a hráškem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
100 g uzené slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 menší nakyslé jablko
2 stroužky česneku na plátky
mražený hrášek
kuřecí vývar
lžička mleté papriky
rovná lžíce hladké mouky
kousek sádla
kmín
sůl
pepř
snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu. jablko a mrkev nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Na kousku sádla opečeme slaninu.

  2. Přidáme kmín, cibuli, česnek a po zpěnění i mrkev. Společně restujeme pár minut a vložíme játra. Podlijeme asi do poloviny směsi vývarem a necháme zavařit.

  3. V trošce vývaru rozmícháme mouku a přidáme ke směsi společně s jablkem. Vaříme s promícháváním 10-15 minut.

  4. Pár minut před koncem vaření přidáme hrášek a vše dochutíme. Podáváme s těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!