Kuřecí játra s mrkví a hráškem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 100 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 menší nakyslé jablko
- 2 stroužky česneku na plátky
- mražený hrášek
- kuřecí vývar
- lžička mleté papriky
- rovná lžíce hladké mouky
- kousek sádla
- kmín
- sůl
- pepř
- snítka tymiánu
Postup Kuřecí játra s mrkví a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu. jablko a mrkev nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Na kousku sádla opečeme slaninu.
Přidáme kmín, cibuli, česnek a po zpěnění i mrkev. Společně restujeme pár minut a vložíme játra. Podlijeme asi do poloviny směsi vývarem a necháme zavařit.
V trošce vývaru rozmícháme mouku a přidáme ke směsi společně s jablkem. Vaříme s promícháváním 10-15 minut.
Pár minut před koncem vaření přidáme hrášek a vše dochutíme. Podáváme s těstovinami nebo rýží.