Péřová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 ml oleje
4 vejce
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 g moučkového cukru
puding:
1 litr mléka
2 vanilkové pudinky (nebo jiná příchuť)
2 zakysané smetany
skořicový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (1. - 5.) utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, surovin je na velký, vyšší plech.

  2. Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.

  3. Troubu rozpálíme na 250°C a těsto dáme do trouby, pak teplotu stáhneme na 200°C. Pečeme 15 minut. Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (já sypu lehce jen skořicí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!