Péřová buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 ml oleje
- 4 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g moučkového cukru
- puding:
- 1 litr mléka
- 2 vanilkové pudinky (nebo jiná příchuť)
- 2 zakysané smetany
- skořicový cukr na posypání
Postup Péřová buchta
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny (1. - 5.) utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, surovin je na velký, vyšší plech.
Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.
Troubu rozpálíme na 250°C a těsto dáme do trouby, pak teplotu stáhneme na 200°C. Pečeme 15 minut. Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (já sypu lehce jen skořicí).