Mrkvová polévka s červenou čočkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g červené čočky
- 600 g mrkve
- 1 chilli paprička nebo trochu mletého chilli
- 1 jarní cibulka
- 3 lžíce olivového oleje
- 1000 ml zeleninového vývaru
- 120 ml smetany na vaření
- sůl
- drcený barevný pepř
- zakysaná smetana k podání
Postup Mrkvová polévka s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a necháme okapat. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričku očistíme a vše pokrájíme na kolečka.
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm mrkev, jarní cibulku i čočku. Vše zalijeme horkým vývarem a vaříme přibližně 15 minut. Červená čočka měkne rychle i bez předchozího namáčení.
Uvařenou polévku rozmixujeme. Zjemníme ji smetanou na vaření a dochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme chilli papričkou a ještě doplníme lžičkou zakysané smetany.