Mrkvová roláda s krémem a mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

95 g hladké mouky
půl lžičky mleté skořice
jedna lžička kypřícího prášku
špetka soli
špetka muškátového oříšku
3 vejce
100 g krupicového cukru
2 lžíce oleje
1 lžička vanilkového extraktu
150 g jemně nastrouhané mrkve
hoblinky mandlí
Na krém:
125 g moučkového cukru
200 g mascarpone
1 zakysaná smetana
vanilkový cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C, klasický velký plech vyložíme pečicím papírem a ještě ho nastříkáme olejem ve spreji nebo pomažeme lehce máslem. V míse smícháme mouku, skořici, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek. Promícháme a dáme stranou. V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixérem ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, vanilkový extrakt a opatrně vmícháme mrkev. Dobře promícháme. Těsto nalijeme na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 12 až 15 minut. Zatímco se roláda peče, připravíme slabou utěrku. Tu lehce navlhčíme a jakmile je roláda upečená, okamžitě ji položíme na připravenou utěrku. Opatrně sundáme papír. Roládu srolujeme do utěrky. Necháme vychladnout. Zatímco roláda chladne, připravíme krém.

  2. Ve středně velké míse metlou smícháme mascarpone, zakysanku, cukr a důkladně prošleháme. Jakmile je roláda vychlazená, můžeme ji plnit. Roládu opatrně rozbalíme z utěrky, potřeme rovnoměrně krémem a opět ji opatrně zpátky srolujeme. Roládu pomažeme krémem a posypeme hoblinkami mandlí. Podávala jsem s malinovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!