Mrkvová roláda s krémem a mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 95 g hladké mouky
- půl lžičky mleté skořice
- jedna lžička kypřícího prášku
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- 3 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g jemně nastrouhané mrkve
- hoblinky mandlí
- Na krém:
- 125 g moučkového cukru
- 200 g mascarpone
- 1 zakysaná smetana
- vanilkový cukr podle chuti
Postup Mrkvová roláda s krémem a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C, klasický velký plech vyložíme pečicím papírem a ještě ho nastříkáme olejem ve spreji nebo pomažeme lehce máslem. V míse smícháme mouku, skořici, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek. Promícháme a dáme stranou. V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixérem ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, vanilkový extrakt a opatrně vmícháme mrkev. Dobře promícháme. Těsto nalijeme na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 12 až 15 minut. Zatímco se roláda peče, připravíme slabou utěrku. Tu lehce navlhčíme a jakmile je roláda upečená, okamžitě ji položíme na připravenou utěrku. Opatrně sundáme papír. Roládu srolujeme do utěrky. Necháme vychladnout. Zatímco roláda chladne, připravíme krém.
Ve středně velké míse metlou smícháme mascarpone, zakysanku, cukr a důkladně prošleháme. Jakmile je roláda vychlazená, můžeme ji plnit. Roládu opatrně rozbalíme z utěrky, potřeme rovnoměrně krémem a opět ji opatrně zpátky srolujeme. Roládu pomažeme krémem a posypeme hoblinkami mandlí. Podávala jsem s malinovou omáčkou.