Krůtí prsíčka podle hospodskýho
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtích prsou
- 2 čabajské klobásy nebo paprikové klobásy
- 1 sklenička kaparů
- 1 šlehačka
- olej
- sůl
- mletý pepř
- špetka sušené papriky
- 1 cibule
- kousek pórku
Postup Krůtí prsíčka podle hospodskýho
Postup přípravy receptu
-
Na olej dáme zpěnit na kostičky pokrájenou cibuli a pokrájený pórek.
Do cibule přidáme na kousky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme trochou vody.
Když je maso měkké, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, chvilku prohřejeme, přidáme kapary a zalijeme šlehačkou. Necháme chvilku povařit.
Pokud budeme prsíčka připravovat jako minutku, necháme cibuli a pórek o trochu déle restovat na oleji. Postup dále stejný. Příloha: bramboráčky, hranolky nebo opečené brambory