Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg krůtích prsou
2 čabajské klobásy nebo paprikové klobásy
1 sklenička kaparů
1 šlehačka
olej
sůl
mletý pepř
špetka sušené papriky
1 cibule
kousek pórku

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme zpěnit na kostičky pokrájenou cibuli a pokrájený pórek.

  2. Do cibule přidáme na kousky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme trochou vody.

  3. Když je maso měkké, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, chvilku prohřejeme, přidáme kapary a zalijeme šlehačkou. Necháme chvilku povařit.

  4. Pokud budeme prsíčka připravovat jako minutku, necháme cibuli a pórek o trochu déle restovat na oleji. Postup dále stejný. Příloha: bramboráčky, hranolky nebo opečené brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!