Kuřecí sekaná

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,2 kg kuřecího masa
3 velké cibule
150 ml smetany na vaření
lžička hořčice
lžička kečupu
2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
2 stroužky česneku
3 vrchovaté lžíce hl. mouky
strouhanku dle potřeby na zahuštění
olej na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji a slijeme, aby to nebylo moc mastné (nebo pořádně nechat odkapat).

  2. Rozmixujeme maso na kaši, já dělám bud tyčovým mixérem, nebo klasicky v mixéru.

  3. Dáme do mísy maso, cibuli a zbytek ingrediencí. Promícháme rukou.

  4. V troubě jsem pekla v silikonovém pekáčku na 170C asi hodinu. Zkuste to špejlí.

  5. Po upečení jsem vyklopila na mřížku a slila zbytek mastného. To možná nebude třeba, když se hodně na začátku nechá odkapat olej z cibulky, a zbyde vám výborná šťávička. Sekaná je moc dobrá a lehounká. Když nedáte do formy, budete muset více zahustit, proto používám silikon formu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!