Kuřecí kousky Vlada Tepeše

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsíčka
2 žloutky
5 stroužků česneku - i více
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worcesteru
1 lžíce Maggi
libeček čerstvý
majoránka čerstvá
petrželka čerstvá
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
1 lžíce tekutého chilli
1/2 lžičky soli
Příloha - česnekové brambory:
1/2 kg brambor ve slupce
5 stroužků česneku
kmín
sůl
1 lžička oleje (na potření pečícího papíru)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky cca 3x3 cm a z ostatních surovin uděláme marinádu, do které dáme maso. Promícháme a necháme uležet do druhého dne. Pak již na suché, kvalitní pánvi opékáme maso doměkka.

  2. Brambory ve slupce si pořádně umyjeme a nakrájíme je na tenčí kolečka, která rozložíme na pečící papír potřený lžičkou oleje.

  3. Posolíme, pokmínujeme a dáme do trouby na horký vzduch na cca 30 minut. Během pečení obracíme, aby se opekly z obou stran. Po zrůžovění brambor vmícháme 5 stroužků česneku a již nepečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!