Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích řízků
200 g vepřového plecka (kotlet bez kostí)
200 g klobásky
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
4 střední cibule
6 stroužků česneku
200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných
50 ml olivového oleje
2 chilli papričky (koření)
1 pórek
100 ml piva
1 kelímek strouhaného křenu
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme semínek, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky, žampiony a restujeme asi 3-5 minut.

  3. Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme.

  4. Přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme.

  5. Okořeníme dle chuti. Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem. Přílohy: hranolky, americké brambory, pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!