Ohnivá pánev čerta Šmajstrla
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecích řízků
- 200 g vepřového plecka (kotlet bez kostí)
- 200 g klobásky
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
- 4 střední cibule
- 6 stroužků česneku
- 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných
- 50 ml olivového oleje
- 2 chilli papričky (koření)
- 1 pórek
- 100 ml piva
- 1 kelímek strouhaného křenu
- sůl
- mletý pepř
Postup Ohnivá pánev čerta Šmajstrla
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme semínek, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky, žampiony a restujeme asi 3-5 minut.
Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme.
Přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme.
Okořeníme dle chuti. Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem. Přílohy: hranolky, americké brambory, pečivo.