Papouščí péřová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 ks vajec
- 1/2 hrníčku oleje
- 3/4 hrníčku krupicového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 sášek vanilkového pudinku
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 1 sáček jahodového pudinku
- špetku soli
Postup Papouščí péřová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a práškem do pečiva, bílky ušleháme dotuha se špetkou soli. Obojí spojíme.
Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný pudingový prášek. Bábovkovou formu pečlivě vymastíme a vysypeme moukou.
Po lžících střídavě vkládáme těsto různých barev a ve středně teplé troubě 180°C, ke konci pečení jen 160°C pečeme asi 40-45 minut.
Pozor, nelekejte se, opravdu žádná mouka. Bábovka je vláčná a velice měkká, péřová.