Papouščí péřová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 ks vajec
1/2 hrníčku oleje
3/4 hrníčku krupicového cukru
1 sáček prášku do pečiva
1 sášek vanilkového pudinku
1 sáček čokoládového pudinku
1 sáček jahodového pudinku
špetku soli

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a práškem do pečiva, bílky ušleháme dotuha se špetkou soli. Obojí spojíme.

  2. Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný pudingový prášek. Bábovkovou formu pečlivě vymastíme a vysypeme moukou.

  3. Po lžících střídavě vkládáme těsto různých barev a ve středně teplé troubě 180°C, ke konci pečení jen 160°C pečeme asi 40-45 minut.

  4. Pozor, nelekejte se, opravdu žádná mouka. Bábovka je vláčná a velice měkká, péřová.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!