Nákyp z filé

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kostky rybího filé
3 dl mléka
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
150 g tvrdého sýra
2 vejce natvrdo
bílý pepř
Kaše:
400 g brambor
cca 2 dl mléka
2 lžíce másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filé dáme do vriaceho mlieka a 10 min miernym varom povaríme. Filé vyberieme a mlieko necháme vychladnúť.

  2. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom z varenia filé a rozvaríme na hladkú omáčku. Vložíme nastrúhaný syr a necháme ho roztopiť. Odstavíme zo sporáka, pridáme nasekané vajcia na tvrdo a na kocky nakrájané filé. Okoreníme, ak potrebujeme, dosolíme.

  3. Zmes nalejeme do vymasteného pekáčika.

  4. Navrch rozotrieme zemiakovú kašu vyšľahanú z uvarených zemiakov, masla, soli a horúceho mlieka.

  5. Zapekáme v rúre na 180°C dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!