Nákyp z filé
Recepty, RybySuroviny
- 4 kostky rybího filé
- 3 dl mléka
- 50 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 150 g tvrdého sýra
- 2 vejce natvrdo
- bílý pepř
- Kaše:
- 400 g brambor
- cca 2 dl mléka
- 2 lžíce másla
- sůl
Postup Nákyp z filé
Postup přípravy receptu
-
Filé dáme do vriaceho mlieka a 10 min miernym varom povaríme. Filé vyberieme a mlieko necháme vychladnúť.
Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom z varenia filé a rozvaríme na hladkú omáčku. Vložíme nastrúhaný syr a necháme ho roztopiť. Odstavíme zo sporáka, pridáme nasekané vajcia na tvrdo a na kocky nakrájané filé. Okoreníme, ak potrebujeme, dosolíme.
Zmes nalejeme do vymasteného pekáčika.
Navrch rozotrieme zemiakovú kašu vyšľahanú z uvarených zemiakov, masla, soli a horúceho mlieka.
Zapekáme v rúre na 180°C dozlata.