Nákyp z bramborových knedlíčků

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor uvařených ve slupce
500 g syrových brambor
trošku muškátového květu
sůl
olej na smažení
Na zalití:
4 vejce
125 ml mléka, nebo smetany (dle chuti)
sůl (já nedávám)

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy zemiakov nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme muškátový kvet a osolíme. Dobre premiešame.

  2. Na panvici rozpálime olej a lyžicou vykrajujeme z cesta väčšie halušky, ktoré vkladáme do oleja. Opekáme ich len z jednej strany, kým zospodu nebudú hnedé, neobraciame.

  3. Opečené halušky vyberieme a uložíme vedľa seba do vymasteného pekáča.

  4. Vajcia rozšľaháme s mliekom a soľou a zalejeme halušky.

  5. Vložíme do rúry rozohriatej na 180°C a pečieme dozlata. Podávame s hlávkovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!