Žampionový krém s pečenou mrkví a domácím petrželovým pestem
Recepty, PolévkySuroviny
- Petrželové pesto:
- 3 šálky čerstvé petržele
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- špetka soli
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 1 lžíce piniových oříšků
- Žampionový krém:
- 1 cibule
- 6 - 7 žampionů
- 4 stroužky česneku
- 2 brambory
- 2 snítky tymiánu
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 střední mrkve
- máslo
- sůl
- pepř
- ½ kelímku smetany
Postup Žampionový krém s pečenou mrkví a domácím petrželovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Pesto: všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.
Žampionový krém: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony, česnek. Přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem a osolíme - vše vaříme do měkka.
Než se vše uvaří, očistíme mrkev, pokrájíme nadrobno, vložíme do zapékací misky, zalijeme olivovým olejem a upečeme v troubě (cca 15 minut při 180°C).
Po uvaření vše rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Servírujeme s pečenou mrkví a petrželovým pestem.