Žampiónový krém s krutóny
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g čerstvých žampionů
- kousek másla
- 1 smetana 33%
- 1 balení taveného sýru
- 2 PL hladké mouky
- 1 litr vývaru
Postup Žampiónový krém s krutóny
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažím očištěné žampióny, nakrájené na kousky. Jakmile jsou podušené, přidám mouku a krátce orestuji. Přiliji vývar.
Nechám 15 minut provařit, poté přidám 1 balení tavených sýrů, já dávám Smetanito. A vše ponorným mixérem rozmixuji na hladký krém. Podle potřeby dochutím solí a bílým pepřem.
Nakrájím housku na kostičky a nechám v troubě na suchu opražit asi 2-5 minut, přidám petrželku na ozdobení.