Umučená panenka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka
pepř
sůl
3-4 stroužky česneku
100 g Nivy
1 jarní cibulka
7 plátků anglické slaniny (nebo Váhalovy slaniny)
1 červená paprika
sušená bazalka
1 rajče
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Panenku podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme, abychom ji mohli naplnit. Mírně přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, navršíme nastrouhanou Nivu, na delší pásky nakrájenou zelenou část cibulky, tenké plátky slaniny, pásky červené kapie a mírně posypeme sušenou bazalkou.

  2. Maso srolujeme a buď je převážeme nití, nebo dobře sepneme jehlami, nebo špejlemi. Panenku ještě poprášíme pepřem a na na kostičky nakrájené slanině a zelené cibulce restujeme ze všech stran tak, aby se zatáhla a pustila šťávu. Opékáme zhruba 15 minut.

  3. Mezitím si na pekáček nakrájíme cibuli a jedno rajče. Panenku vyjmeme z pánve, odstraníme jehly, popřípadě motouz a obtočíme ji anglickou slaninou. Pokud neseženeme delší plátky, dáme ji jen kam dosáhne a připevníme párátky.

  4. Zalijeme horkou vodou a výpekem z pánve a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na 30 minut. Podléváme výpekem. Podáváme s bramborem, nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!