Moje sýrová roláda
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 12 plátků tvrdého syra (45 procentního, síla 5 mm)
- 90 g másla
- 120 g smetanového sýra
- 2 vajíčka uvařené natvrdo
- 100 g šunky vcelku
- kyselá okurka
- nakladaná kapie
- sůl
- bílý pepř
- Na ozdobu:
- 50 g jemného taveného smetanového sýra
- nakládaná kapie
- petrželová nať
Postup Moje sýrová roláda
Postup přípravy receptu
-
Uvarené vajíčka narežeme každé na 6 častí, šunku na hranolčeky, kapiu a uhorky na pásiky.
Plátky syra uložíme na obrátenú stranu plechu tak, aby sa prekrývali – asi 5 mm.
Vložíme do rúry, ktorú zapneme na 50°C a necháme ho zmäknúť.
Vyberieme z rúry a jemne valčekom prejdeme po syre, aby sa spojil (aj keď to nevyzerá, po stuhnutí sa syr zlepí).
Plát syra potrieme náplňou, ktorú pripravíme vyšľahaním masla a taveného syra, ochutíme soľou (opatrne) a okoreníme.
Na okraj dlhšej strany uložíme narezané vajíčka, hranolčeky šunky, plátky kapie a uhorky. Stočíme do rolády, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky.
Režeme až na druhý deň na plátky asi 1 cm hrubé.