Moje sýrová roláda

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

12 plátků tvrdého syra (45 procentního, síla 5 mm)
90 g másla
120 g smetanového sýra
2 vajíčka uvařené natvrdo
100 g šunky vcelku
kyselá okurka
nakladaná kapie
sůl
bílý pepř
Na ozdobu:
50 g jemného taveného smetanového sýra
nakládaná kapie
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Uvarené vajíčka narežeme každé na 6 častí, šunku na hranolčeky, kapiu a uhorky na pásiky.

  2. Plátky syra uložíme na obrátenú stranu plechu tak, aby sa prekrývali – asi 5 mm.

  3. Vložíme do rúry, ktorú zapneme na 50°C a necháme ho zmäknúť.

  4. Vyberieme z rúry a jemne valčekom prejdeme po syre, aby sa spojil (aj keď to nevyzerá, po stuhnutí sa syr zlepí).

  5. Plát syra potrieme náplňou, ktorú pripravíme vyšľahaním masla a taveného syra, ochutíme soľou (opatrne) a okoreníme.

  6. Na okraj dlhšej strany uložíme narezané vajíčka, hranolčeky šunky, plátky kapie a uhorky. Stočíme do rolády, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky.

  7. Režeme až na druhý deň na plátky asi 1 cm hrubé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!