Kuře zahalené rajčátky s kapary

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecího stehenního řízku
1 bílá cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
30 g másla
4 lžíce krájených rajčat v tomatové šťávě
3 lžičky kapar
3 lžíce bílého vína
1 lžíce červeného vinného octa
sůl
bílý pepř
2 špetky sušeného estragonu
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Řízek bez kůže nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem, opékáme ze všech stran asi 5 minut.

  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme, aby zesklovatěla a po chvíli vmícháme i nadrobno nasekaný česnek. Restujeme tak ještě přes minutu, maximálně 2.

  3. Do směsi přidáme kapary, nakrájená rajčata s omáčkou, víno a ocet. Promícháme, přidáme estragon. Přivedeme k varu a povaříme, aby se omáčka redukovala a víno odpařilo. Zmírníme teplotu a zakryjeme. Dusíme 10 minut.

  4. Podáváme s rýží. Posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!