Kuře zahalené rajčátky s kapary
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuřecího stehenního řízku
- 1 bílá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 4 lžíce krájených rajčat v tomatové šťávě
- 3 lžičky kapar
- 3 lžíce bílého vína
- 1 lžíce červeného vinného octa
- sůl
- bílý pepř
- 2 špetky sušeného estragonu
- hladkolistá petržel
Postup Kuře zahalené rajčátky s kapary
Postup přípravy receptu
-
Řízek bez kůže nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem, opékáme ze všech stran asi 5 minut.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme, aby zesklovatěla a po chvíli vmícháme i nadrobno nasekaný česnek. Restujeme tak ještě přes minutu, maximálně 2.
Do směsi přidáme kapary, nakrájená rajčata s omáčkou, víno a ocet. Promícháme, přidáme estragon. Přivedeme k varu a povaříme, aby se omáčka redukovala a víno odpařilo. Zmírníme teplotu a zakryjeme. Dusíme 10 minut.
Podáváme s rýží. Posypeme nasekanou petrželkou.