Rychlá zeleninová pánev s rýží

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g pekingského zelí
100 g cukrového hrášku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
hrst špenátových listů
4 větší žampióny
1 červená chilli paprička
sůl
pepř
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
lístky čerstvého koriandru
vařená rýže k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na nudličky, papriky na klínky, větší listy špenátu překrájíme na menší kousky a očištěné žampióny na osminky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na tenká kolečka a cukrové lusky necháme vcelku nebo je přepůlíme.

  2. V pánvi, nejlépe ve woku, dobře rozehřejeme olej a vhodíme všechnu připravenou zeleninu s houbami. Restujeme asi 5 minut tak, aby zelenina zůstala ještě křupavá. Pak lehce osolíme, opepříme a zastříkneme sójovou omáčkou.

  3. Do misek dáme vařenou rýži a na ni navrstvíme zeleninovou směs. Nakonec posypeme lístky koriandru. Jednoduchá, ale moc chutná lehká večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!