Pečený pstruh na pomeranči a slanině
Recepty, RybySuroviny
- 2 pstruzi
- 6-7 tenkých plátků slaniny
- 1 větší cibule - nakrájená nadrobno
- 2 střední pomeranče - půlku jednoho nakrájíme na kolečka, zbytek bez kůry a dužiny nakrájíme na malé kostky
- máslo - cca 1/2 150 g balení
- 1/2 zeleninového bujónu
- 1 1/2 hrnku vody
- sůl
- tymián
- mletá paprika
- koření na ryby
- sušený česnek
- 3 bobkové listy
- alobal
Postup Pečený pstruh na pomeranči a slanině
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak, aby se naplnila celá břišní dutina.
Poté každou rybu obalíme do tří/čtyř plátků slaniny dle délky ryby, nejlépe tak, aby důkladně zakryly otvor naplněný pomeranči.
Větší pekáč rovnoměrně vyložíme několika plátky másla a bobkovým listy. Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule.
Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu. Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.