Pečený pstruh na pomeranči a slanině

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pstruzi
6-7 tenkých plátků slaniny
1 větší cibule - nakrájená nadrobno
2 střední pomeranče - půlku jednoho nakrájíme na kolečka, zbytek bez kůry a dužiny nakrájíme na malé kostky
máslo - cca 1/2 150 g balení
1/2 zeleninového bujónu
1 1/2 hrnku vody
sůl
tymián
mletá paprika
koření na ryby
sušený česnek
3 bobkové listy
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak, aby se naplnila celá břišní dutina.

  2. Poté každou rybu obalíme do tří/čtyř plátků slaniny dle délky ryby, nejlépe tak, aby důkladně zakryly otvor naplněný pomeranči.

  3. Větší pekáč rovnoměrně vyložíme několika plátky másla a bobkovým listy. Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule.

  4. Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu. Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!