Jahodové krémeše
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g 100% tuku
- 250 ml smetany
- Krém:
- 3/4 l mléka
- 2 jahodové pudinky
- 3 PL cukru
- 120 g másla
- jahody
Postup Jahodové krémeše
Postup přípravy receptu
-
Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Pak těsto rozválíme na dva pláty, přeneseme na plech, propícháme vidličkou a každý upečeme zvlášť (nemusíme potírat vajíčkem).
V mléku s cukrem uvaříme pudink, do ještě horkého přidáme máslo a nakrájené jahody. Naneseme na jeden plát a přiklopíme druhým plátem (ten můžeme i nakrájet na čtverce a potom uložit vedle sebe). Necháme přes noc uležet, aby těsto odvlhlo. Pocukrujeme a podáváme.