Jahodové krémeše

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g 100% tuku
250 ml smetany
Krém:
3/4 l mléka
2 jahodové pudinky
3 PL cukru
120 g másla
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Pak těsto rozválíme na dva pláty, přeneseme na plech, propícháme vidličkou a každý upečeme zvlášť (nemusíme potírat vajíčkem).

  2. V mléku s cukrem uvaříme pudink, do ještě horkého přidáme máslo a nakrájené jahody. Naneseme na jeden plát a přiklopíme druhým plátem (ten můžeme i nakrájet na čtverce a potom uložit vedle sebe). Necháme přes noc uležet, aby těsto odvlhlo. Pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!