Meruňkovo-pomerančová roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 bílky
- 115 g hnědého cukru
- 50 g hladké mouky
- 45 ml pomerančového džusu
- kůra z 1 menšího pomeranče
- 115 g sušených meruňek
- 115 ml pomerančového džusu na náplň
Postup Meruňkovo-pomerančová roláda
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme do tuha.
Postupně zašleháme cukr a nakonec opatrně vmícháme mouku, pomerančovou kůru a šťávu.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200 stupňů.
Pečeme 15-18 minut nebo dokud není těsto pevně a lehce zlatavé.
Vyndáme z trouby, zabalíme do rolády a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme náplň smícháním pokrájených sušených meruňek a pomerančového džusu. Necháme mírně provařit a poté rozmixujeme na hladkou kaši.
Po vychladnutí těsto rozrolujeme, potřeme náplní ze sušených meruněk a opět pevně zarolujeme.
Nakonec můžeme roládu posypat moučkovým cukrem a ozdobit sušenou pomerančovou kůrou.