Suchary Retro

Recepty, Moučníky

Suroviny

28 dkg mouky
10 dkg tuku
2 žloutky
1 vejce
3 dkg nahrubo sekaných mandlí
1,5 dkg droždí
1/8 l mléka na kvásek
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí.

  2. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a zaděláme těsto. Vypracujeme tuhé těsto, uděláme šišku, dáme na chladné místo vykynout, potřeme vejcem a upečeme.

  3. Druhý den nakrájíme na prst silné plátky a v troubě usušíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!