Tvarohový nákyp s citronovou příchutí

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g (vanička) měkkého tvarohu
1 vejce
cukr nebo sirup dle chuti (použila jsem fruktopur a cukr z pravé vanilky)
1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte tuhý sníh. Do něj pak opatrně vmíchejte žloutek, tvaroh, oslaďte dle libosti, přidejte strouhanou citronovou kůru (předtím jej několikrát spařte vroucí vodou nebo namočte do octové vody, aby se zbavil chemie a voskování) a navrstvěte do zapékacích mističek. Pozor! Počítejte s tím, že hmota poměrně dost nabude, neplňte tedy mističky až po vrch.

  2. Pečte na 180°C přibližně půl hodinky, dokud nákyp nevystoupá a nezezlátne na povrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!