Krůtí stehna z jednoho hrnce se zeleninou, rozmarýnem a basmati rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí stehna spodní(á 500g)
- 2 červené cibule pokrájené na klínky
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g rajského protlaku
- 3 husté větvičky rozmarýnu otrhané
- 2 stroužky česneku pokrájené najemno
- 200 g loupaných rajčat v konzervě
- 200 g cukety nakrájené na centimetr silná čtvrtkolečka
- 1 l drůbežího vývaru nebo vody
- Sůl
- čerstvě mletý pepř
- 250 g rýže basmati
Postup Krůtí stehna z jednoho hrnce se zeleninou, rozmarýnem a basmati rýží
Postup přípravy receptu
-
Připravte si hrnec, na jehož dno se vedle sebe vejdou obě stehna.
Do hrnce nalijte olej a přidejte cibuli.
Opékejte za občasného míchání asi 2-3 minuty.
Přidejte protlak, promíchejte a zalijte litrem horkého vývaru nebo vody.
Vložte do hrnce loupaná rajčata, česnek, rozmarýn a krůtí stehna.
Osolte, opepřete, přikryjte a vařte pozvolna 1,5 hodiny.
Přidejte cuketu. Vařte 10 minut.
Rýži propláchněte, dokud nebude voda čirá.
Z hrnce slijte tekutinu a odměřte 1,5x větší množství než rýže (dobře se vám toto množství odhadne klasickým hrnkem o objemu 250 ml).
Vyndejte maso z hrnce, přidejte rýži a zalijte odměřenou tekutinou.
Promíchejte.
Nyní můžete maso buď vrátit zpět do hrnce, nebo si jej uložte do tepla.
Rýži se zeleninou vařte 10-15 minut na mírném ohni. To je vše. Můžete servírovat.