Křehký borůvkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
220 g hladké mouky
120 g změklého másla
1 vejce
3 polévkové lžíce krupicového cukru
špetka soli
Náplň:
5 vajec
180 g krupicového cukru
150 g borůvek
300 ml mléka
150 g zakysané smetany
2 sáčky vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujte těsto z uvedených surovin a nechte jej zabalené ve fólii alespoň jednu hodinu odležet.

  2. Předehřejte troubu na 210⁰C. Těsto rozválejte na pomoučněném vále a vyložte jím koláčovou nebo dortovou formu o průměru asi 27 cm. Okraje vytlačte nahoru. Dno několikrát propíchejte vidličkou. Vyložte těsto alobalem a nasypte na něj luštěniny na zatížení. Pečte 15 minut. Poté luštěniny s alobalem odendejte a pečte dalších cca 7 minut dozlatova.

  3. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a přimíchejte vejce a smetanu. Přidejte borůvky. Směsí zalijte předpečený korpus. Troubu dejte péct na 170 ⁰C a pečte dalších 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!