Makové suchary
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 90 g kefíru (podmáslí)
- 90 g vody
- 30 g oleje
- 300 g hladké mouky
- 5-7 g čerstvého droždí
- necelá lžička cukru
- mírně vrchovatá lžička soli
- celý mák na obalení
Postup Makové suchary
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout.
Propracujeme ho, rozdělíme na menší kousky, z každého uděláme maličkou bulku a necháme je 5-10 minut odpočinout.
Každou bulku v máku rozválíme na oválek, uložíme je na plech a necháme chvíli kynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě (190-200°C/asi 12-17 minut - podle tloušťky těsta.)