Špagety po arabsku
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení špaget
- 0,5 kg jehněčího mletého masa
- 0,5 kg čerstvých rajčat, nebo 2 konzervy rajského protlaku
- 10 dkg tvrdého sýra Gouda 48%
- 10 dkg taveného sýru Primátor - trojúhelníčky (směs těchto dvou sýrů nejvíce odpovídá arabskému sýru, který u nás nelze sehnat)
- špetka tymiánu
- 2 PL zátaru (lze sehnat na chezamis.cz) - viz foto 2
- 1 PL kardamomu
- 2 PL sezamového semínka
- 0,5 PL pepře
- sůl
- voda
- oříšek másla
Postup Špagety po arabsku
Postup přípravy receptu
-
Mleté jehněčí maso ochutíme solí, pepřem, kardamomem, zátarem a tymiánem. Restujeme, mírně podlijeme a asi 30 minut dusíme spolu s 0,25 kg rajčat nebo 1 protlakem.
Mezitím uvaříme špagety v mírně osolené vodě a sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Najemno nastrouháme sýry.
Odstavíme hotové maso, slijeme dobře špagety a oboje promícháme. Do horké směsi přidáme druhou polovinu rajčat, nebo 2 konzervu protlaku, oba sýry, máslo a posypeme opraženým sezamovým semínkem.