Závitky s nádivkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 10 plátků prorostlé anglické slaniny
- 5 plátků vepřové kýty (paličkou rozklepeme na tenké plátky)
- sůl
- pepř
- Nádivka:
- 100 g bílého chleba
- 300 g klobásek (vinná klobása-střívka odstranit)
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- velká hrst celerové natě (z bulvového celeru)
- velká hrst petrželové nati
- 3 jablka oloupaná nastrouhaná nahrubo
- 100 g vlašských ořechů nahrubo nasekaných
- 1 lžička kari
- citronová kůra z řádně očištěného citrónu
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- sůl
- pepř
- smetana
- citronová šťáva
Postup Závitky s nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Chleba a klobásky buď rozmixujeme nebo nebo pořádně promícháme.
Česnek, řapík celeru, petrželovou nať pokrájíme najemno.
Veškeré ingredience potom smícháme, osolíme, opepříme a prohněteme, až se vše pěkně spojí.
Nádivkou pokládáme na slaninu a rozklepané a osolené plátky masa a stočíme. Není potřeba spojovat párátkem atd.
Vložíme do pekáčku, nebo zapékací misek. Samostatně slaninové závitky (pečou se méně) a samostatně masové závitky.
Podlijeme trochou vody a pečeme na 200st.– slaninové asi 30 min, masové 45min.
Potom podlijeme smetanou, zakápneme podle chuti citron. šťávou a chvíli prohřejeme.