Tortilla se šťavnatým kuřecím masem a hříbky
Recepty, HoubySuroviny
- 4 tortilové (placky)
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 250 g hříbků
- 1 cibule
- 100 g tenkých plátků anglické slaniny
- 3-4 stroužky česneku
- čerstvá petrželka
- pepř
- sůl
- máslo
- olej
Postup Tortilla se šťavnatým kuřecím masem a hříbky
Postup přípravy receptu
-
Maso pečlivě odblaníme - vykrájíme jen kousky masa a odstraníme šlachy, zbytky kůže a blány. Kousky osolíme, opepříme, zacákneme olejem, promícháme a necháme odležet.
Houby nakrájíme na kousky, jeden stroužek česneku odložíme a ostatní nakrájíme na tenké plátky.
V pánvi rozpálíme olej a máslo (1:1) a orestujeme cibulku, nakrájenou na čtvrtkolečka. Přidáme silnější proužky slaniny a kousky masa, které opečeme dohněda. Přisypeme plátky česneku, necháme ho rozvonět a přidáme houby. Ochutíme je prolisovaným stroužkem česneku a dusíme asi 10 minut za nepatrného podlévání vodou. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, rozdělíme na čtyři díly a zavineme do nahřátých tortillových placek.