Květáková kefírovka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/4 květáku i s košťálem
- 1 větší brambora
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 1/2 litru vody
- 1/2 litru kefíru
- 1 zarovnaná PL hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- cukr na dochucení
- 1 PL sekaného kopru (kdo nemá rád, nedá)
Postup Květáková kefírovka
Postup přípravy receptu
-
1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit.
V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme.
Na závěr přidáme nasekané vajíčko, kdo má rád, může přidat kopr a dle sebe si dochutíme.