Květáková kefírovka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/4 květáku i s košťálem
1 větší brambora
1 kostka zeleninového bujonu
1/2 litru vody
1/2 litru kefíru
1 zarovnaná PL hladké mouky
2 vejce
sůl
pepř
cukr na dochucení
1 PL sekaného kopru (kdo nemá rád, nedá)

Postup přípravy receptu

  1. 1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit.

  2. V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme.

  3. Na závěr přidáme nasekané vajíčko, kdo má rád, může přidat kopr a dle sebe si dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!