Semínkové suchary

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

120 g pšeničné mouky celozrnné jemné
100 g jemných ovesných vloček
50 g dýňových jader
50 g sezamu
30 g mletého lněného semínka
20 g pšeničných otrub
250-270 g vody
1-1,5 rovné lžičky soli
necelá rovná lžička prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Nameleme lněné semínko (elektrický kávomlýnek Bosch), přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny, vodu jako poslední – dobře promísíme a těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Hranou stěrky nařežeme“ suchary – čtverce, obdélníky, hezké jsou i pásky jako fit tyčinky a dáme upéct. Pekla jsem je zprvu prudčeji, v troubě vyhřáté na 200°C, asi po 12-15 minutách jsem teplotu snížila na 160°C a dopekla dokřupava. Není třeba péct zcela do vysušení, suchary po zchladnutí ještě trochu ztvrdnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!