Linecké cukroví bez lepku, mléka a vajec
Recepty, CukrovíSuroviny
- 260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
- 40 g škrobu
- 80 g cukru moučka
- 180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
- 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
- citronová kůra z 1/2 citronu
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- pikantní džem na slepení
Postup Linecké cukroví bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu.
Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. U části z nich ještě vykrojíme kolečkem dírku v prostředku.
Pečeme při 160°C 7-10 minut. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme. Zcela studené cukroví slepujeme po dvou pikantním džemem.
Kdo chce cukroví ještě posypat moučkovým cukrem, může si rozložit vedle sebe ještě před slepováním horní části, posypat je cukrem a pak teprve cukroví slepovat. Cukr se tak nedostane do marmeládového okénka uprostřed.