Salát ze štiky s domácí koprovou majonézou

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g čerstvého vyfiletovaného masa bez kůže (štika, kapr)
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
3 lžíce sterilovaného hrášku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
2 lžíce octu
500 ml vody
1/2 lžičky cukru
sůl
Majonéza:
200 ml slunečnicového oleje
1 celé vejce
1-2 lžičky hořčice
1/2 lžičky cukru
2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř
lžíce sekaného kopru

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (kořenovou) očistíme, nakrájíme ji na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Maso nakrájíme na kostky asi 1x1 cm.

  2. Svaříme nálev, dochutíme a vsypeme maso. Vaříme 1-2 minuty, odstavíme a maso v nálevu necháme vychladnout.

  3. Mezitím připravíme majonézu. Do vyšší nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno nádobky a pomalým tahem jdeme nahoru. Mixujeme pár vteřin do požadované konzistence. Majonézu dochutíme, vmícháme kopr a dáme vychladit.

  4. Scezené a okapané maso (obrané od případných kostí) smícháme se zeleninou. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, hrášek a majonézu. Dochutíme a necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!