Salát ze štiky s domácí koprovou majonézou
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g čerstvého vyfiletovaného masa bez kůže (štika, kapr)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 3 lžíce sterilovaného hrášku
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 2 lžíce octu
- 500 ml vody
- 1/2 lžičky cukru
- sůl
- Majonéza:
- 200 ml slunečnicového oleje
- 1 celé vejce
- 1-2 lžičky hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl
- pepř
- lžíce sekaného kopru
Postup Salát ze štiky s domácí koprovou majonézou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (kořenovou) očistíme, nakrájíme ji na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Maso nakrájíme na kostky asi 1x1 cm.
Svaříme nálev, dochutíme a vsypeme maso. Vaříme 1-2 minuty, odstavíme a maso v nálevu necháme vychladnout.
Mezitím připravíme majonézu. Do vyšší nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno nádobky a pomalým tahem jdeme nahoru. Mixujeme pár vteřin do požadované konzistence. Majonézu dochutíme, vmícháme kopr a dáme vychladit.
Scezené a okapané maso (obrané od případných kostí) smícháme se zeleninou. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, hrášek a majonézu. Dochutíme a necháme vychladit.