Smažený pangasius
Recepty, RybySuroviny
- 3 mražené větší rybí filety (pangasius)
- sůl
- hladká mouka
- 2 vajíčka
- strouhanka
- 2 lžíce koření na ryby
- Marináda:
- 1/2 hrnku mléka (použila jsem polotučné)
- 3 lžíce rybí sójové omáčky
- -----
- olej
Postup Smažený pangasius
Postup přípravy receptu
-
Filety omyjeme, osušíme, osolíme a naložíme tak na 20-30 minut do rybí omáčky s mlékem. Strouhanku smícháme s kořením na ryby (více či méně dle vlastní chuti).
Maso vyjmeme z marinády, obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Podávala jsem se zeleninou dušenou ve vývaru a s brambory.