Smažený pangasius

Recepty, Ryby

Suroviny

3 mražené větší rybí filety (pangasius)
sůl
hladká mouka
2 vajíčka
strouhanka
2 lžíce koření na ryby
Marináda:
1/2 hrnku mléka (použila jsem polotučné)
3 lžíce rybí sójové omáčky
-----
olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety omyjeme, osušíme, osolíme a naložíme tak na 20-30 minut do rybí omáčky s mlékem. Strouhanku smícháme s kořením na ryby (více či méně dle vlastní chuti).

  2. Maso vyjmeme z marinády, obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Podávala jsem se zeleninou dušenou ve vývaru a s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!