Kvasová pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

Rozkvas:
10 g pšeničného nebo žitného kvásku
50 g celozrnné pšeničné mouky Natur Jihlava
50 g vody
- umícháme a asi 10 hodin necháme kynout
Dále:
200-220 g vody
4 lžíce oleje
150 g hladké mouky
200 g celozrnné pšeničné mouky Natur Jihlava
2 rovné lžičky soli
Náplň:
sugo (nebo protlak z rajských jablek)
oregano
šunka
mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 1,5 hodiny kynout v teple místnosti.

  2. Těsto propracujeme a roztáhneme na plech s pečící fólií. Necháme vykynout (cca 1,5-2 hodiny), potřeme sugem, posypeme oreganem nebo bazalkou a poklademe šunkou a sýrem - náplň už je jen na chuti strávníků a stavu lednice.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/15-18 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!