Semínkové Low-Carb krekry

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

50 g tsampy
1 lžíce (cca 5 g) psyllia
2 lžíce zlatého lněného semínka
1 lžíce sezamového semínka
1 lžíce černého sezamového semínka
1 lžíce loupaného konopného semínka
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a vypracujte soudržné těsto.

  2. Mezi dvěma pečicími papíry vyválejte těsto do tenkého, cca 3 mm tlustého plátu.

  3. Nožem rozkrájejte plát na čtverečky/obdélníčky a přendejte ho i s pečícím papírem na plech.

  4. Pečte v troubě na 180 stupňů přibližně 15 minut. Během pečení hlídejte krajní čtverečky, aby nezačaly moc hnědnout.

  5. Po upečení nechte rozkrájený plát úplně vychladnout a teprve poté jednotlivé čtverečky oddělte.

  6. Krekry podávejte s dipy, pomazánkami nebo k polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!